12036900_906862566058386_6238209693042845493_n

Scalpul sensibil este caracterizat prin mancarime, senzatie de arsura, roseata si exfoliere care apar in momentul contactului cu o substanta sau un agent extern.

Sensibilitatea scalpului poate afecta pe oricine si poate aparea la orice varsta, fara nicio cauza aparenta.

De fapt, predispozitia genetica, factorii individuali si nutritionali, cei de mediu sau tratamentele chimice care afecteaza parul pot fi cauza iritatiei cutanate si a hipersensibilizarii.

Hipersensibilitatea este cauzata de alterarea filmului hidrolipidic, o bariera fiziologica naturala care in momentul deteriorarii devine mai permeabila, promovand actiunea substantelor iritante.

 

Tratamentul COMFORT Soothing ofera un raspuns cosmetic eficient la scalpul sensibil, sensibilizat sau deshidratat, folosind formule eudermice care creeaza conditii ideale pentru refacerea sanatatii scalpului.

INGREDIENTE NATURALE SI DE INALTA TEHNOLOGIE FOLOSITE PENTRU CREAREA PRODUSELOR COMFORT

  • EXTRACTE MARINE – Contributia benefica a Enteromorpha compressa, alge marine (ce se gasesc in pietrele vulcanice din Insula Pantelleria) bogate in aminoacizi si peptide cu proprietati antiinflamatoare si calmante care ofera si actiune protectiva si hidratanta fibrelor de par deteriorate.
  • Complexul-CALM, un complex din ingrediente active extrem de functionale, ce contine:

PRO-VITAMINA B5 (D-Panthenol), pentru a preveni uscarea scalpului si a promova procesul natural de keratinizare

+

ACID 18-beta GLICIRETIC, un extract valoros din radacinile plantei Licorice care pot inhiba reactiile alergice si cele de hipersensibilizare

+

EXTRACT DE ALOE VERA, ideal pentru ingrijirea pielii, are proprietati emoliente, hidratante si calmante

+

UREEA, care face parte din NMF (Factor Natural de Hidratare), este o componenta naturala a pielii, care actioneaza ca un humectant, redand conditia fiziologica pielii uscate si iritate

+

ALANTOINA, un ingredient dermo-protector cu actiune hidratanta care este in mod special folositor in cazul exfolierii scalpului.

TRATAMENTUL

Tratamentul COMFORT asigura:

  1. curatare delicata a scalpului sensibili si deshidratat, respectand filmul hidrolipidic,
  2. actiunea sa anti-roseata, rehidratanta si calmanta este eficienta pentru calmarea mancarimii, usturimii si a senzatiei de arsura.

Tratamentul COMFORT Soothing, specific in cazul sensibilitatii cutanate evidente, este propus si ca un tratament complementar impreuna cu acele tratamente dedicate scalpului uleios si a celui cu matreata, deseori expuse mancarimii si rosetei.

Produse Comfort

1. Samponul COMFORT Soothing 1000ml/300ml/75ml

soothing-shampo-g

Samponul COMFORT Soothing: CURATARE EUDERMICA 1000ml/300ml/75ml

O formula avansata cu o tolerabilitate cutanata ridicata care garanteaza curatare delicata, promovand sanatatea scalpului. Selectia atenta a surfactantilor de origine vegetala (amestec patentat) si textura bogata a formulei ofera o experienta senzoriala neobisnuita si placuta in momentul aplicarii, producand o spuma compacta si cremoasa capabila sa inlature in totalitate toate impuritatile.

Surfactantii delicati – care sunt esentiali si ofera textura – hidrateaza respectand in acelasi timp echilibrul hidrolipidic, lasand parul matasos, stralucitor si usor de pieptanat.

Mod de folosire: aplicati pe parul umed si masati delicat. Clatiti bine cu apa calduta si repetati procesul, lasand produsul sa actioneze timp de cateva minute, emulsifiati si clatiti din nou.

 

2. Lotiune Activa COMFORT 24 flx 10ml, 8fl x 10ml

active-lotion-g

Lotiune Activa COMFORT: ACTIUNE EUDERMICA DE CALMARE 24 flx 10ml, 8fl x 10ml

Lotiune concentrata si echilibrata pentru un tratament eudermic de calmare: rehidrateaza intens si protejeaza scalpul sensibil si iritat, avand ca efect o senzatie placuta si o stare de bine.

Actiunea sa antiinflamatoare reduce rapid si vizibil roseata scalpului, reducand mancarimea si iritatia generala.

Este sugerat in cazul tratamentelor chimice ale parului (se aplica inainte si dupa vopsire, decolorare, permanente si tratamente de indreptre a parului), care pot cauza reactii alergice si hipersensibilizare.

Mod de folosire: pe parul umed sau uscat, distribuiti unifrom pe suprafata scalpului folosind tehnica masajului prin compresie. In cazul scalpului sensibil uleios, aplicati folosind masajul prin distribuire pentru a evita stimularea secretiilor sebacee. NU CLATITI.

Masajul prin compresie

Se realizeaza prin exercitarea presiunii direct pe scalp cu o miscare circulara. Masajul incepe de la ceafa, urcand apoi la zona parietala, avansand usor catre varful capului, ajungand in final in partea frontal.

Masajul prin distribuire

Mentinand o presiune usoara a degetelor, aplicati o miscare de frecare moderata pe scalp. Incepeti prin masarea cefei, urcand mai apoi spre zona parietala si usor catre partea frontala, ajungand in final in varful capului.